04.03.2018   ČESTICE U VOLYNĚ  |  DĚTSKÉ MAŠKARNÍ ODPOLEDNE  |  KONÁ SE V SÁLE LIDOVÉHO DOMU OD 14HOD.SOUTĚŽE,ODMĚNY,DĚTSKÁ TOMBOLA
04.03.2018 - 22.04.2018   FRÝDEK - MÍSTEK  |  LEOPOLD PARMA  |  V ROCE 2018 SI PŘIPOMÍNÁME 50 LET OD ÚMRTÍ LEOPOLDA PARMY (1891–1968)
22.03.2018   FRÝDEK - MÍSTEK  |  SV. HOSTÝN - PAMÁTNÁ HORA MORAVANŮ A JEJÍ OKOLÍ  |  HOSTÝN PATŘÍ K NEJVÝZNAMNĚJŠÍM ARCHEOLOGICKÝM LOKALITÁM CELÉ MORAVY.
15.03.2018   FRÝDEK - MÍSTEK  |  ŠUMNĚ NEŠUMNÝ FRÝDEK A MÍSTEK  |  JAKOU PODOBU MÁ SOUČASNÝ FRÝDEK A MÍSTEK? VÁM PŘIBLÍŽÍ TATO PŘEDNÁŠKA
08.03.2018   FRÝDEK - MÍSTEK  |  MĚSTO ŠENOV 1305–1998–2018  |  PŘIBLÍŽÍME HISTORII A SOUČASNOST DRUHÉHO NEJMLADŠÍHO MĚSTA V MS KRAJI
01.03.2018   FRÝDEK - MÍSTEK  |  ZA VOLANTEM I ZA KAMEROU NADŠENCI…  |  KOMPONOVANÝ POŘAD, TENTOKRÁTE VĚNOVANÝ PŘEDEVŠÍM STARÝM AUTOMOBILŮM.
22.02.2018   FRÝDEK - MÍSTEK  |  LEDNICE A VALTICE  |  PŘEDNÁŠKA PŘIBLÍŽÍ UNIKÁTNÍ LEDNICKO-VALTICKÝ AREÁL.
29.03.2018 - 06.05.2018   FRÝDEK - MÍSTEK  |  MASOŽRAVÉ ROSTLINY  |  MASOŽRAVÉ ROSTLINY JSOU RARITOU V ROSTLINNÉ ŘÍŠI.
15.02.2018 - 11.03.2018   FRÝDEK - MÍSTEK  |  MIMO ČAS.. DŘEVĚNOU KAMEROU V GOROLII  |  VÝSTAVA JABLUNKOVSKÉHO RODÁKA MARCELA HONZY.
16.06.2018 - 17.06.2018   LIBEŘ, PRAHA-ZÁPAD  |  DĚTI A SPORT: POHÁROVÉ ZÁVODY SLALOMU MINIKÁR  |  DVOUDENNÍ ZÁVODY SLALOMU MINIKÁR O POHÁR ČESKÉ REPUBLIKY
24.08.2018   STÁTNÍ ZÁMEK KYNŽVART  |  CHOPINŮV FESTIVAL – KLASICKO-JAZZOVÝ RECITÁL  |  KLASICKO-JAZZOVÝ RECITÁL V PODÁNÍ VÍTA KŘIŠŤANA VE VELKÉM SÁLE ZÁMKU.
06.07.2018   STÁTNÍ ZÁMEK KYNŽVART  |  SKVOSTY ZAHRADNÍHO UMĚNÍ KYNŽVARTSKÉHO ZÁMECKÉHO PARKU  |  PROHLÍDKY ZÁMECKÝM PARKEM SE ZAHRADNÍ ARCHITEKTKOU ING. L. KŘESADLOVOU
16.06.2018   STÁTNÍ ZÁMEK KYNŽVART  |  ZÁMECKÝ JARMARK A POUTNÍ MŠE K SVATÉMU ANTONÍNOVI  |  TRADIČNÍ JARMARK SE STÁNKY A KULTURNÍM PROGRAMEM NA NÁDVOŘÍ ZÁMKU.
09.06.2018   STÁTNÍ ZÁMEK KYNŽVART  |  METTERNICHOVA VÝZVA  |  5. ROČNÍK TRAILOVÉHO ZÁVODU V KRAJINĚ SLAVKOVSKÉHO LESA.
08.06.2018   STÁTNÍ ZÁMEK KYNŽVART  |  VERNISÁŽ VÝSTAVY METTERNICHOVÉ V DIPLOMACII  |  VERNISÁŽ SEZÓNNÍ VÝSTAVY V RÁMCI AKCE ROK ŠLECHTICKÝCH RODŮ.
01.04.2018   STÁTNÍ ZÁMEK KYNŽVART  |  EXPEDIČNÍ KAMERA NA ZÁMKU KYNŽVART  |  FILMOVÝ FESTIVAL O CESTOVÁNÍ, TURISTICE A EXTRÉMNÍCH SPORTECH.
13.04.2018   HORAŽĎOVICE  |  ´KNĚŽÍ HORA´ U KATOVIC  |  PŘEDNÁŠÍ PHDR.PETR MENŠÍK-MGR.VLASTIMIL KRÁL.V18.00, V DIV.SÁLE MUZEA
16.03.2018   HORAŽĎOVICE  |  ZAPOMENUTÁ KAPITOLA Z DĚJIN ČS. LEGIÍ  |  PŘEDNÁŠÍ MGR. DAVID PAZDERA.V 18:00, V DIVADELNÍM SÁLE MĚSTSKÉHO MUZEA
09.03.2018   HORAŽĎOVICE  |  MÍČEK FLÍČEK  |  LOUTKOVÉ PŘEDSTAVENÍ - HRAJE TYJÁTR. V 17.00 V DIVADELNÍM SÁLE MUZEA.
02.03.2018   HORAŽĎOVICE  |  SKŘÍTKOVÉ A BUDLIBANI  |  LOUTKOVÉ PŘEDSTAVENÍ, HRAJE TYJÁTR. V 17.00 V DIVADELNÍM SÁLE MUZEA

REGIONÁLNÍ TELEVIZETiskové zprávy » Regionální zpravodajství míří na satelit

Regionální zpravodajství míří na satelit

ČR (15.3.2012) -  Zpravodajství z regionů takřka celé České republiky bude možné již brzy sledovat i na satelitu Astra pokrývajícím území celé Evropy. Nekódovaná nová česká zpravodajská stanice s názvem regionalnitelevize.cz, kterou jste dosud mohli najít pouze na internetu, by měla začít vysílat v nejbližších dnech. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání udělila projektu potřebnou vysílací licenci.

Cílem projektu, který je inspirován slovenskou satelitní zpravodajskou televizí Patriot sdružující regionální zpravodajství z regionů Slovenska, je mediálně propojit moravské a české regiony a na jednom programu přinášet informace z obcí, měst a krajů o společenském, ekonomickém, kulturním, či sportovním dění, ale také možnostech a nabídkách jednotlivých regionů v oblasti cestovního ruchu. Do projektu je v současné době zapojeno více než 100 výrobců regionálního a lokálního televizního zpravodajství napříč republikou..

Zpravodajství z regionů bude možné už od dubna naladit na satelitu Astra 3B na pozici 23,5° východně. Další technické parametry příjmu:

-          Transpondér: 3.224

-          Frekvence: 12.1680 GHz

-          Polarizace: vertikální

Zpracovala:

Eva Stejskalová

Regionální televize CZ s.r.o.

Tel.: 777 644 118

e-mail: info@regionalnitelevize.cz