11.11.2017   BLŠANY U LOUN  |  POCHOD ALPSKÝCH ČERTŮ V BLŠANECH U LOUN  |  POCHOD ALPSKÝCH ČERTŮ V BLŠANECH U LOUN
19.10.2017 - 20.10.2017   KARLOVY VARY  |  PODZIMNÍ POSVÍCENÍ  |  KARLOVARSKÝ JARMARK - ZEYEROVA A T.G.M
20.11.2017 - 24.11.2017   VYSOKÉ MÝTO  |  XIV. ROČNÍK CESTOVATELSKÉHO FESTIVALU OKOLO SVĚTA  |  TRADIČNÍ TÝDEN PLNÝ CESTOPISNÝCH PŘEDNÁŠEK.
21.10.2017   VALAŠSKÉ KLOBOUKY  |  DOBROČINNÁ SBÍRKA OBLEČENÍ NA KONCERTU TOMÁŠE KLUSE RECYKLUS  |  VEZMĚTE SVÉ NEPOTŘEBNÉ OBLEČENÍ .
27.10.2017 - 17.11.2017   PRAHA 15 - HOSTIVAŘ  |  PUTOVNÍ VÝSTAVA ZACHRAŇME NAŠE DĚTI  |  PUTOVNÍ VÝSTAVY ZACHRAŇME NAŠE DĚTI
20.10.2017   ČESKÉ BUDĚJOVICE  |  LA TRAVIATA   |  ROMANTICKÁ OPERA V JIHOČESKÉM DIVADLE
02.11.2017 - 30.11.2017   FRÝDEK-MÍSTEK  |  SLOVANÉ V HORNÍM POVÁŽÍ  |  VÝSTAVA ZAPŮJČENA Z POVÁŽSKÉHO MÚZEA V ŽILINĚ.
21.10.2017   ČISTÁ U HOREK  |  ROCK FOR CHURCH 2017  |  OD 20:00 V MÍSTNÍ SOKOLOVNĚ KAPELY MEGADĚS, FÉNIX A ČIPŘIDO.
21.10.2017   LITOMĚŘICE  |  NEJVĚTŠÍ PODZEMNÍ TOVÁRNA V ČR  |  PŘEDNÁŠKA R. GAZSIHO A T. KOSA O TAJNÉ PODZEMNÍ TOVÁRNĚ RICHARD.
11.11.2017   KRASLICE  |  KONCERT  |  LACO DECZI & CELULA NEW YORK
21.10.2017   KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ-ZÁMEK  |  FOLK TEAM  |  KONCERT BRNĚNSKÉHO FOLK TEAMU V 19.00 NA ZÁMKU
22.10.2017   PRAHA  |  FOLK TEAM V MALOSTRANSKÉ BESEDĚ  |  BRNĚNSKÁ FOLKROCKOVÁ KAPELA S PROGRAMEM \´JAKO ŽIVÍ\´ZAČ..20.00
03.10.2017 - 26.11.2017   ZÁMEK VSETÍN  |  JARÉ AJ OZIMÉ...  |   VÝSTAVA OBRAZŮ A KERAMIKY MANŽELŮ VAŠKOVÝCH.
28.10.2017   ŽĎÁR NAD SÁZAVOU  |  DEN VENKOVA  |  JAK SE ŽILO A ŽIJE NA PANSTVÍ OD 13. STOLETÍ. PSTRUZI, KONĚ, PŘÍRODA.
21.10.2017   BUČOVICE  |  EXPEDICE KONŮVKY II.  |  ARCHEOLOGICKÁ VYCHÁZKA, SRAZ VE 12:30 V RAŠOVICÍCH U AUT. ZAST. ŠKOLA
23.11.2017   VSETÍN  |  JAMES HARRIES /UK/  |  OSOBITÝ BRITSKÝ PÍSNIČKÁŘ VYRÁŽÍ NA TURNÉ.
10.11.2017   VSETÍN  |  SLZA  |  KONCERT POPULÁRNÍ ČESKÉ KAPELY.
29.10.2017   VSETÍN  |  JARMILA ŠULÁKOVÁ IN MEMORIAM  |  VZPOMÍNKOVÝ KONCERT A ZVLÁŠTNÍ CENA MĚSTA VSETÍNA IN MEMORIAM.
27.10.2017   VSETÍN  |  SHILPA RAY /USA/  |  KONCERT NEWYORSKÉ ZPĚVAČKY INDICKÉHO PŮVODU. SUPPORT: KATKA MRLINOVÁ
22.10.2017   VSETÍN  |  DIVADLO DĚTEM: FERDA MRAVENEC  |  ZAHÁJENÍ LETOŠNÍHO CYKLU DIVADLO DĚTEM ÚSPĚŠNÝM MUZIKÁLEM.

REGIONÁLNÍ TELEVIZETiskové zprávy » TZ: Na regionalntelevizi.cz startuje cyklus Česká Miss pro obnovu památek

TZ: Na regionalntelevizi.cz startuje cyklus Česká Miss pro obnovu památek

PRAHA (13.7.2016) - Česká Miss pro obnovu památek - tak se jmenuje nový, unikátní televizní cyklus regionalnitelevize.cz, který vznikl ve spolupráci se soutěží Česká Miss a Národním památkovým ústavem ČR. Jeho cílem je zapojit veřejnost do péče o historicky významné, ale dnes trochu pozapomenuté památky a spojit prestižní jméno soutěže České Miss s touto záslužnou činností. Součástí projektu je totiž veřejná sbírka na obnovu konkrétních částí některých památek spravovaných NPÚ.

V cyklu bylo natočeno 10 pořadů zvoucích diváky k návštěvě méně známých hradů, zámků, ale i jiných památek naší země, které uvádějí finalistky soutěže Česká Miss. Pořady se natáčely koncem června v Dole Michal v Ostravě, na hradech Krakovci, Točníku a Žebráku a na zámcích Náměšť nad Oslavou, Rájec nad Svitavou, Dačice, Hořovice, Stekník, Zákupy a Slatiňany. "Jako mediální partner soutěže Česká Miss a televize věnující se 4 roky krásám a zajímavostem z českých regionů je realizace podobného projektu logickým krokem další spolupráce," uvedla ředitelka regionalnitelevize.cz Eva Stejskalová s tím, že pořady budou vysílány na programu regionalnitelevize.cz ode dneška minimálně do konce letošního roku.

Česká Miss vložila do projektu tváře nejkrásnějších dívek českých regionů. "Mezi průvodkyněmi jednotlivými pořady se tak objeví například Česká Miss 2015 Nikol Švantnerová, Česká Miss Earth 2016 Kristýna Kubíčková neboČeská Miss Earth 2015 Karolína Mališová," řekla Marcela Krplová, ředitelka soutěže Česká Miss.

Národní památkový ústav vybral do pořadů 10 zajímavých, ale návštěvníky trochu opomíjených objektů. "Všechny si pro své kvality zaslouží větší pozornost návštěvníků a zaslouží si rovněž více financí na péči, údržbu a obnovu, které jim může přinést vyšší návštěvnost i sbírka doprovázející celý projekt. Co kde bude za vybrané peníze opraveno, vytipovali sami kasteláni těchto památek. Ti svůj objekt nejlépe znají a vědí, co je právě potřeba," řekla Naďa Goryczková, generální ředitelka NPÚ.

Projekt finančně podpořilo Ministerstvo kultury ČR.

Více info k projektu na

www.regionalnitelevize.cz/ceskamissproobnovupamatek