07.12.2017   ROŽNOV POD RADHOŠTĚM  |  VÁNOČNÍ KONCERT VÁCLAV HUDEČEK, MARTIN HROCH A MUSICA MINORE  |  KONCERT U PŘÍLEŽITOSTI PADESÁTILETÉ UMĚLECKÉ ČINNOSTI VÁCLAVA HUDEČKA.
02.12.2017 - 03.12.2017   VIMPERK  |  DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ RÁDIA EPIGON  |  STUDENTI PŘIPRAVILI DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ ŠKOLNÍHO RÁDIA EPIGON
21.11.2017   LITOMĚŘICE  |  KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA VÝSTAVY TAJEMSTVÍ BAROKNÍ KNIHY  |  Í MUZEU OD 17 H. PROVÁDĚJÍ RESTAURÁTORKY ARCHIVU.
23.11.2017   BUČOVICE  |  MORAVŠTÍ VOJÁCI VE VELKÉ VÁLCE  |  PŘEDNÁŠÍ RICHARD STOJAR Z UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ
09.12.2017   VYŠKOV  |  TIFFANY ŠPERK  |  PŘIJĎTE SI VYTVOŘIT ORIGINÁLNÍ DÁREK, VÍCE NA WWW.MUZEUM-VYSKOVSKA.CZ
26.11.2017   VYŠKOV  |  SVATÁ KATEŘINA VĚŠI HÓSLE DO KOMINA  |  VYSTUPUJE TRNKA A KLEBETNÍČEK.
25.11.2017   VYŠKOV  |  4. VÁNOČNÍ MUZEJNÍ JARMARK  |  VČETNĚ MUZEJNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY PRO MALÉ I VELKÉ.
23.11.2017   VYŠKOV  |  SECESE A JEJÍ VLIV NA MÓDU SPOLEČENSKÝCH ODĚVŮ  |  PŘEDNÁŠÍ PHDR. LUDMILA RŮŽENECKÁ
23.11.2017 - 24.11.2017   PARDUBICE  |  NOC VENKU  |  CELOREPUBLIKOVÁ KAMPAŇ NA PODPORU OSOB BEZ PŘÍSTŘEŠÍ.
25.11.2017   VSETÍN  |  9. DOBROČINNÁ AUKCE DOMOV  |  LISTOPADOVÁ AUKCE DIAKONIE NABÍDNE ZÁBAVU I UMĚNÍ!
29.11.2017   PRAHA  |  ENTENTÝKY V NEMOCNICI  |  PŘEDSTAVENÍ PRO DĚTI Z PSYCHIATRICKÉ NEMOCNICE V BOHNICÍCH
22.11.2017   PRAHA  |  ENTENTÝKY V NEMOCNICI  |  DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ PRO DĚTI Z FAKULTNÍ NEMOCNICE MOTOL
24.11.2017   ZNOJMO  |  PŘEDNÁŠKA - PREVENCE CIVILIZAČNÍCH CHOROB S MUDR. K. ERBENEM  |  POSLUCHÁRNA SVŠE ZNOJMO, V 17.30
16.11.2017 - 01.12.2017   PLZEŇSKO, GALERIE KLATOVY – KLENOVÁ   |  BENEFIČNÍ AUKCE PRO HOSPIC  |  NEVŠEDNÍ BENEFIČNÍ AUKCE PRO PLZEŇSKÝ HOSPIC.
28.11.2017   SOBĚSLAV  |  ANI SPOLU, ANI BEZ SEBE  |  DOIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ - JANA PAULOVÁ A DAVID SUCHAŘÍPA
21.11.2017   SOBĚSLAV  |  ÚSMĚVY ZDEŇKA TROŠKY S PÍSNIČKAMI SIMONY KLÍMOVÉ  |  ZÁBAVNÝ POŘAD

REGIONÁLNÍ TELEVIZETiskové zprávy » Regionální televizní studia se dohodla na složení programového bloku

Regionální televizní studia se dohodla na složení programového bloku

PRAHA (18.3.2012) - Zástupci regionálních televizí z celé České republiky, které jsou zapojeny do projektu regionalnitelevize.cz, se v sobotu 17.3.2012 sešli v Praze, aby se dohodli na programových a technických podmínkách, za nichž budou v rámci projektu vysílat ze satelitu Astra.

Celý projekt regionalnitelevize.cz, do jehož internetové podoby je zapojeno více než 100 výrobců regionálního a lokálního televizního zpravodajství z celé republiky, zastřešuje a licenci pro satelitní vysílání vlastní společnost Regionální televize s.r.o. „Obsahovou  náplň však bude garantovat celkem čtrnáct větších regionálních studií, z nichž mnohá budou spolupracovat s dalšími regionálními, lokálními či obecními televizemi tak, aby měl prostor ve vysílání každý region v České republice," informovala Eva Stejskalová, ředitelka nově vznikající televize.

Čtyřiadvacetihodinový program bude ze začátku složen z čtyřhodinových, periodicky se opakujících smyček rozdělených do dvanácti dvacetiminutových bloků, přičemž premiérový programový blok bude začínat každý den od 17:00 hodin celostátním zpravodajstvím, kam budou své příspěvky dodávat jako doposud do stejného internetového projektu všechna zapojená televizních studia z celé republiky. Poté budou následovat bloky jednotlivých regionů.

Jihočeský kraj a Vysočinu budou ve svém programovém bloku zastupovat televize R1 Vysočina, Strakonická TV a Jindřichohradecká TV. Valašský region bude mít na starosti TV Beskyd, Zlínsko a Slovácko TV Slovácko, Liberecko RTM, Karlovarský kraj TV Západ, Olomoucko TV ZZIP, Ústecký kraj TV Litoměřicko a  Regia TV, Ostravsko TV FABEX, Plzeňsko TV Plzeň a OIK TV bude zajišťovat zpravodajství z Pardubického kraje. „Ze začátku budeme vysílat pouze z našeho regionu, tzn. z Českotřebovska a Orlickoústecka, ale doufám, že se nám v dohledné době podaří spolupracovat se všemi televizemi a TV studii v rámci Pardubického kraje, abychom mohli divákům nabídnout zpravodajství a publicistiku z celého kraje," řekl Martin Vašíček, jednatel OIK TV. Program však bude přinášet také zpravodajství ze slovenských regionů, a to díky spolupráci s podobně zaměřenou slovenskou televizí Patriot.

Program regionalnitelevize.cz však nebude zaměřen jen na běžné zpravodajství, ale klade si za cíl také propagovat jednotlivé regiony z hlediska turistického ruchu. „Náš region má co nabídnout a rádi bychom to ukázali i prostřednictvím satelitního vysílání. Zároveň budeme moci konečně oslovit i ty, kteří naše vysílání mohli sledovat pouze na internetu," poznamenal Petr Troníček za TV Západ.

Vzhledem k tomu, že se jedná o nízkorozpočtový projekt, v současné době se nepředpokládá zařazení programu do DVB-T. Satelitní distribuce je v tomto případě nejen levnější, ale také pokryje 100% celého území České republiky a dokonce i Evropy a nemusí tak čelit problémům s příjmem DVB-T v hornatých částech republiky. „Naše televizní vysílání je šířeno v hornaté části Beskyd, takže bylo problematické se dostat k divákům mimo města s kabelovými rozvody, proto jsme rádi, že satelitní distribuce nabídne naše vysílání i obyvatelům okolních obcí," řekl Libor Čada, jednatel TV Beskyd.

PROGRAMOVÉ SCHÉMA ČTYŘHODINOVÉ SMYČKY

17:00                 CELOSTÁTNÍ SESTŘIH

17:20                 MAGAZÍN Z JIŽNÍCH ČECH A VYSOČINY (R1 Vysočina, STTV, JHTV)

17:40                 MAGAZÍN Z VALAŠSKA (TV Beskyd)

18:00                 MAGAZÍN Z LIBERECKA (RTM)

18:20                 MAGAZÍN Z KARLOVARSKA (TV Západ)

18:40                 MAGAZÍN Z OLOMOUCKA (ZZIP)

19:00                 vysílání slovenské televize PATRIOT TV

19:20                 MAGAZÍN Z ORLICKOÚSTECKA A ČESKOTŘEBOVSKA (OIK TV)

19:40                 MAGAZÍN Z ÚSTECKÉHO KRAJE (TV Regia, TV Litoměřicko)

20:00                 MAGAZÍN Z PLZEŇSKA (TV Plzeň)

20:20                 MAGAZÍN ZE SLOVÁCKA A ZLÍNSKA (TV Slovácko)

20:40                 MAGAZÍN Z OSTRAVSKA (FABEX TV)

Satelitní program regionalnitelevize.cz se bude věnovat převážně regionálnímu a lokálnímu tv zpravodajství a propagaci turisticky atraktivních míst a akcí v jednotlivých oblastech ČR. PARAMETRY SATELITNÍHO PŘÍJMU: Astra 3B (23,5 stupně východně), 12168/V, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S, kódování žádné (FTA). Zahájení vysílání je předpokládáno počátkem dubna tohoto roku.

Zpracoval:

Martin Vašíček, jednatel OIK TV