17.12.2017   MLADÁ BOLESLAV  |  PUTOVÁNÍ K BETLÉMU  |  TŘI MUDRCI Z VÝCHODU SE V 15:00 SETKAJÍ NA ČESKOBRATRSKÉM NÁM.
09.12.2017 - 23.12.2017   PRAHA 6  |  VÁNOCE NA DLABAČOVĚ  |  POJĎTE SI ZPŘÍJEMNIT PŘEDVÁNOČNÍ CHVILKY DO KINA DLABAČOV.
16.12.2017 - 17.12.2017   NEUBUZ  |  VALAŠSKÁ VÝSTAVA BETLÉMŮ  |  ZVEME NA 10.VÝSTAVU BETLÉMŮ, UKÁZKU VALAŠSKÉ JIZBY, LIDOVÝCH ŘEMESEL.
18.12.2017   BRNO  |  VÁNOČNÍ KONCERT KOCIÁNKY  |  VÁNOČNÍ KONCERT V PODÁNÍ NEVIDOMÝCH ZPĚVÁKŮ SBORU NADĚJE Z BRNA-CHRLIC
09.11.2017 - 04.02.2018   LITOMĚŘICE  |  TAJEMSTVÍ BAROKNÍ KNIHY – VÝSTAVA  |  VERNISÁŽ PROBĚHNE 9. 11. V 17 H. VÍCE NA WWW.MUZEUMLITOMERICE.CZ.
16.12.2017   KAPLICE  |  KRAMPUS SHOW 2017  |  PŘEHLÍDKA VÍCE NEŽ 400 MASEK DÉMONICKÝCH BYTOSTÍ KRAMPUS.
27.09.2017 - 31.12.2017   MLADÁ BOLESLAV  |  POVĚSTNÉ BÁCHORKY MLADOBOLESLAVSKA  |  EXTERIÉROVÁ VÝSTAVA NA HRADĚ.

REGIONÁLNÍ TELEVIZETiskové zprávy » TZ: Prohlášení redaktora Milana Zaděláka ke zveřejnění jeho jména na ukrajinském webu Myrotvorec

V reakci na zveřejnění jmen a osobních údajů elitních novinářů z předních světových médií, akreditovaných v minulém období na území ovládaném proruskými separatisty na východě Ukrajiny, které zveřejnil ukrajinský server Myrotvorec, se důrazně ohrazuji proti tvrzení zmíněného webu, který mne, společně s dalšími novináři označuje za spolupracovníka teroristů a nepřítele Ukrajiny.

Na území DNR jsme společně s mým kolegou Carlosem Gonzálezem vstoupili legálně přes Ukrajinu s povolením Ukrajinského ministerstva obrany, které nám také vystavilo ATO PRESS CARD a propustku pro přechod na území DNR v sektoru B.

Přímo ve městě Donetsk, kde nám byly vystaveny civilní a později i vojenské akreditace, které nás opravňovali k natáčení v dané oblasti, jsme byli zadrženi v zóně bojových operací proruskými ozbrojenci a obviněni ze špionáže pro NATO.

Přes všechny tyto potíže jsme objektivně informovali diváky v ČR, zejména prostřednictvím regionálnítelevize.cz, která aktuálně zařadila naše příspěvky do svého zpravodajství. Vysílání našich reportáží z východní části Ukrajiny bylo v regionálnítelevizi.cz, podle mne vyvážené, aktuální a objektivní.

Krok ukrajinského serveru Myrotvorec proto považuji za skandální zneužití osobních údajů, za porušení zákona o ochraně osobních údajů, a připojuji se tímto k žádosti ostatních novinářů na okamžité odstranění těchto údajů z webu Myrotvorec a současně požaduji, aby se celým případem zabývaly orgány činné v trestním řízení.

Současně tímto apeluji na ukrajinskou vládu, aby se v budoucnu zdržela takovýchto neuvážených kroků a přiblížila se tak k demokratickým principům západní Evropy.

Milan Zadělák