07.12.2017   ROŽNOV POD RADHOŠTĚM  |  VÁNOČNÍ KONCERT VÁCLAV HUDEČEK, MARTIN HROCH A MUSICA MINORE  |  KONCERT U PŘÍLEŽITOSTI PADESÁTILETÉ UMĚLECKÉ ČINNOSTI VÁCLAVA HUDEČKA.
02.12.2017 - 03.12.2017   VIMPERK  |  DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ RÁDIA EPIGON  |  STUDENTI PŘIPRAVILI DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ ŠKOLNÍHO RÁDIA EPIGON
21.11.2017   LITOMĚŘICE  |  KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA VÝSTAVY TAJEMSTVÍ BAROKNÍ KNIHY  |  Í MUZEU OD 17 H. PROVÁDĚJÍ RESTAURÁTORKY ARCHIVU.
23.11.2017   BUČOVICE  |  MORAVŠTÍ VOJÁCI VE VELKÉ VÁLCE  |  PŘEDNÁŠÍ RICHARD STOJAR Z UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ
09.12.2017   VYŠKOV  |  TIFFANY ŠPERK  |  PŘIJĎTE SI VYTVOŘIT ORIGINÁLNÍ DÁREK, VÍCE NA WWW.MUZEUM-VYSKOVSKA.CZ
26.11.2017   VYŠKOV  |  SVATÁ KATEŘINA VĚŠI HÓSLE DO KOMINA  |  VYSTUPUJE TRNKA A KLEBETNÍČEK.
25.11.2017   VYŠKOV  |  4. VÁNOČNÍ MUZEJNÍ JARMARK  |  VČETNĚ MUZEJNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY PRO MALÉ I VELKÉ.
23.11.2017   VYŠKOV  |  SECESE A JEJÍ VLIV NA MÓDU SPOLEČENSKÝCH ODĚVŮ  |  PŘEDNÁŠÍ PHDR. LUDMILA RŮŽENECKÁ
23.11.2017 - 24.11.2017   PARDUBICE  |  NOC VENKU  |  CELOREPUBLIKOVÁ KAMPAŇ NA PODPORU OSOB BEZ PŘÍSTŘEŠÍ.
25.11.2017   VSETÍN  |  9. DOBROČINNÁ AUKCE DOMOV  |  LISTOPADOVÁ AUKCE DIAKONIE NABÍDNE ZÁBAVU I UMĚNÍ!
29.11.2017   PRAHA  |  ENTENTÝKY V NEMOCNICI  |  PŘEDSTAVENÍ PRO DĚTI Z PSYCHIATRICKÉ NEMOCNICE V BOHNICÍCH
22.11.2017   PRAHA  |  ENTENTÝKY V NEMOCNICI  |  DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ PRO DĚTI Z FAKULTNÍ NEMOCNICE MOTOL
24.11.2017   ZNOJMO  |  PŘEDNÁŠKA - PREVENCE CIVILIZAČNÍCH CHOROB S MUDR. K. ERBENEM  |  POSLUCHÁRNA SVŠE ZNOJMO, V 17.30
16.11.2017 - 01.12.2017   PLZEŇSKO, GALERIE KLATOVY – KLENOVÁ   |  BENEFIČNÍ AUKCE PRO HOSPIC  |  NEVŠEDNÍ BENEFIČNÍ AUKCE PRO PLZEŇSKÝ HOSPIC.
28.11.2017   SOBĚSLAV  |  ANI SPOLU, ANI BEZ SEBE  |  DOIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ - JANA PAULOVÁ A DAVID SUCHAŘÍPA
21.11.2017   SOBĚSLAV  |  ÚSMĚVY ZDEŇKA TROŠKY S PÍSNIČKAMI SIMONY KLÍMOVÉ  |  ZÁBAVNÝ POŘAD

REGIONÁLNÍ TELEVIZETiskové zprávy » Magazín z české vědy od února na regionalnitelevizi.cz

Magazín z české vědy od února na regionalnitelevizi.cz

PRAHA (30.1.2013) - Česko - slovenský satelitní program regionalnitelevize.cz věnovaný zpravodajství a publicistice z regionů prohlubuje spolupráci s Akademií věd ČR. Od února bude vysílat pravidelný měsíční magazín věnovaný novinkám v oblasti vědy a techniky. Od února se však chystají i další programové změny.

Spolupráci se Střediskem společných činností Akademie věd ČR zahájila regionalnitelevize.cz již v loňském roce, krátce po startu satelitního vysílání. "Nejprve byly do vysílání zařazovány samostatné reportáže z produkce televizního studia Akademie věd, v první polovině listopadu jsme již vysílali pravidelné Minuty z Týdne vědy a techniky a od února dostane produkce Střediska společných činností Akademie věd v našem programovém schématu pravidelný vysílací blok," uvedla ředitelka televize Eva Stejskalová.

Magazín se bude věnovat zejména tématům, která zatím zůstávají divákům celoplošných televizí skrytá, ale přesto jsou velmi zajímavá. "Na více než padesáti ústavech Akademie věd usilují vědci o objevování dosud skrytých tajemství. My se chceme pokusit ty nejzajímavější události české vědy zprostředkovat televizním divákům. Věda je velké dobrodružství a náš Videojournal by měl být alespoň malým okénkem do tohoto světa," přiblížil za tvůrce pořadu Václav Špaček z Odboru audiovizuálních technologií Střediska společných činností AV ČR.

Měsíční vědecký magazín Videojournal bude na programu regionalnitelevize.cz premiérově vysílán vždy první neděli v měsíci od 19 hodin, počínaje 3. únorem 2013.

Od 1. února dojde také ke změně vysílacích časů zpravodajství z některých regionú. Zprávy z Liberecka a Jablonecka budou vysílány v premiéře v 17:00 hodin, zpravodajský blok Slovácka a Zlínska se přesunuje na 18. hodinu a magazín z Ostravska a Bohumína bude premiérově vysílán ve 20:20 hodin. Diváky o změnách budeme informovat také prostřednictvím textových informací ve spodní čísti obrazovky.