30.09.2017 - 01.10.2017   ŠUMPERK  |  ŠUMPERSKÝ ŠACHOVÝ TURNAJ SE RUŠÍ  |  TURNAJ JE ZRUŠEN!
07.10.2017   PRAHA  |  RLS PRAGUE OPEN  |  MEZINÁRODNÍ SOUTĚŽ V KULTURISTICE A FITNESS. WWW.REALLIFESERVICES.CZ
28.10.2017   OSTRAVA - PORUBA  |  KOLOBĚŽKA PORUBA  |  ZÁVOD 5 KM, ZÁVOD I PRO DĚTI REGISTRACE WWW.BOKOLOBKATYM.CZ
28.09.2017   OSTRAVA - PORUBA  |  KOLOBĚŽKA PORUBA  |  ZÁVOD 5KM, ZÁVOD PRO DĚTI. REGISTRACE NA WWW.BOKOLOBKATYM.CZ
21.10.2017   KARVINÁ  |  MORČATA NA ÚTĚKU  |  VYSTOUPÍ V ROCKOVÉM KLUBU HARLEKÝN V KARVINÉ.
30.11.-0001   USTI NAD LABEM-RYJICE  |  DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ NA FARMĚ RYJICE  |   UKAZKA KONI,ZIVA KAPELA,OBČERSTVENÍ,SOUTĚŽE PRO DĚTI,,JIZDA NA KONI
28.09.2017   CHABAŘOVICE  |  FLAT TRACK/ MČR 125CCM NA PLOCHÉ DRÁZE  |   MOTOCYKLOVÉ ZÁVODY NA PLOCHÉ DRÁZE AOD 10°°ZÁVODY JUNIORŮ
07.10.2017 - 08.10.2017   LEŠNÁ U VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ  |  JIŘINY NA ZÁMKU  |  PODZIMNÍ VAZBY ZE STOVEK ŽIVÝCH KVĚTŮ JIŘIN ZAPLNÍ ZÁMECKÉ POKOJE.
01.10.2017   LITOMĚŘICE  |  MUZEUM OD ŠATLAVY PO PŮDU - KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA  |  DEN ARCHITEKTURY, STAVEBNÍ HISTORIE BUDOVY, OD 14.30 H.
30.09.2017   MALENICE  |  DISCO OLDIES  |  DISKO OLDIES JAROSLAV NEUŽIL
03.10.2017 - 24.11.2017   VYSOKÉ MÝTO  |   ZANIKLÝ SVĚT NA FOTOGRAFIÍCH ENRIQUE STANKO VRÁZE  |
24.09.2017 - 14.10.2017   OLOMOUC   |  PODZIMNÍ FESTIVAL DUCHOVNÍ HUDBY  |  7 KONCERTŮ V CHRÁMECH
30.09.2017 - 01.10.2017   BZÍ,ŽELEZNÝ BROD  |  KONCERT  |  SKUPINA JSB VYSTOUPÍ 30.9.VE 20HOD.V SOKOLOVNĚ VE BZÍ U ŽEL.BRODU.
26.09.2017   LITOMĚŘICE  |  NEJVĚTŠÍ PODZEMNÍ TOVÁRNA V ČR - PŘEDNÁŠKA  |  PŘEDNÁŠET BUDE ROMAN GAZSI A MGR. T. KOS.
13.11.2017   ÚSTÍ NAD LABEM, LIDICKÉ NÁMĚSTÍ  |  SVATOMARTINSKÉ VÍNO 2017  |  OCHUTNÁVKY LETOŠNÍCH SVATOMARTINSKÝCH VÍN S PROGRAMEM.
09.10.2017   ROUCHOVANY  |  HVĚZDY JAK JE NEZNÁTE  |  ZNÁMÝ HEREC JAN KRAUS A JEHO SYN V 19:30 HOD
15.09.2017 - 01.11.2017   ZÁMEK JAROMĚŘICE NAD ROKYTNOU  |  GALANTNÍ KRATOCHVÍLE  |  VÝSTAVA PLESOVÝCH KOSTÝMŮ A MASEK ZE 17. A 18. STOLETÍ.
28.10.2017   ŠŤÁHLAVY  |  PODZIMNÍ JARMARK NA ZÁMKU KOZEL  |  TRADIČNÍ JARMARK, UKÁZKY ŘEMESEL, MÍSTNÍ DOBROTY, DÍLNIČKY PRO DĚTI.
29.10.2017   STARÉ MĚSTO POD LANDŠTEJNEM  |  NA HRAD LANDŠTEJN ZA BUBÁKY  |  REJ HRADNÍCH STRAŠIDEL A JEJICH ÚKOLY PRO DĚTI, OD 15 H.
14.10.2017 - 15.10.2017   LANDŠTEJN  |  MEZINÁRODNÍ DEN ARCHEOLOGIE NA LANDŠTEJNĚ  |  KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA HRADU, PROGRAM PRO DĚTI.

REGIONÁLNÍ TELEVIZETiskové zprávy » Magazín z české vědy od února na regionalnitelevizi.cz

Magazín z české vědy od února na regionalnitelevizi.cz

PRAHA (30.1.2013) - Česko - slovenský satelitní program regionalnitelevize.cz věnovaný zpravodajství a publicistice z regionů prohlubuje spolupráci s Akademií věd ČR. Od února bude vysílat pravidelný měsíční magazín věnovaný novinkám v oblasti vědy a techniky. Od února se však chystají i další programové změny.

Spolupráci se Střediskem společných činností Akademie věd ČR zahájila regionalnitelevize.cz již v loňském roce, krátce po startu satelitního vysílání. "Nejprve byly do vysílání zařazovány samostatné reportáže z produkce televizního studia Akademie věd, v první polovině listopadu jsme již vysílali pravidelné Minuty z Týdne vědy a techniky a od února dostane produkce Střediska společných činností Akademie věd v našem programovém schématu pravidelný vysílací blok," uvedla ředitelka televize Eva Stejskalová.

Magazín se bude věnovat zejména tématům, která zatím zůstávají divákům celoplošných televizí skrytá, ale přesto jsou velmi zajímavá. "Na více než padesáti ústavech Akademie věd usilují vědci o objevování dosud skrytých tajemství. My se chceme pokusit ty nejzajímavější události české vědy zprostředkovat televizním divákům. Věda je velké dobrodružství a náš Videojournal by měl být alespoň malým okénkem do tohoto světa," přiblížil za tvůrce pořadu Václav Špaček z Odboru audiovizuálních technologií Střediska společných činností AV ČR.

Měsíční vědecký magazín Videojournal bude na programu regionalnitelevize.cz premiérově vysílán vždy první neděli v měsíci od 19 hodin, počínaje 3. únorem 2013.

Od 1. února dojde také ke změně vysílacích časů zpravodajství z některých regionú. Zprávy z Liberecka a Jablonecka budou vysílány v premiéře v 17:00 hodin, zpravodajský blok Slovácka a Zlínska se přesunuje na 18. hodinu a magazín z Ostravska a Bohumína bude premiérově vysílán ve 20:20 hodin. Diváky o změnách budeme informovat také prostřednictvím textových informací ve spodní čísti obrazovky.