26.11.2017   PRUSINOVICE  |  LADÍME  |  KOSTEL SV.KATEŘINY, V 16:00 HODIN KONCER
18.12.2017   BRNO  |  VÁNOČNÍ KONCERT KOCIÁNKY  |  VÁNOČNÍ KONCERT V PODÁNÍ NEVIDOMÝCH ZPĚVÁKŮ SBORU NADĚJE Z BRNA-CHRLIC
24.11.2017 - 26.11.2017   ČESKÉ BUDĚJOVICE  |  4. REGIONÁLNÍ VÝBĚROVÁ KONFERENCE EVROPSKÉHO PARLAMENTU MLÁDEŽE V ČR  |
02.12.2017 - 03.12.2017   ZÁBŘEH   |  VÝSTAVA BETLÉMŮ ZE SOUKROMÉ SBÍRKY  |  MOŽNOST MALOVÁNÍ PERNÍKŮ. OD 9.00 DO 18.00 . POSTŘELMOVSKÁ 42
25.11.2017 - 26.11.2017   KOSOV  |  VÁNOCE S VŮNÍ JABLEK  |  SOUTĚŽ O NEJVĚTŠÍ JABLKO, VÝTVARNÉ PRÁCE, FOTOGRAFIE I VÁNOČNÍ DEKORAC
09.12.2017   LITOMĚŘICE  |  EBRU – TAJEMNÁ TECHNIKA DÁLNÉHO VÝCHODU (PŘEDNÁŠKA)  |  PŘEDNÁŠKA O MRAMOROVANÝCH PAPÍRECH.
02.12.2017   LITOMĚŘICE  |  VYROBME SI KNÍŽKU – TVOŘIVÁ DÍLNA PRO DĚTI I DOSPĚLÉ   |
25.11.2017   VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ  |  IRSKÝ VEČER  |  PŘIJĎTE SE POBAVIT NA IRSKÝ VEČER VE VAL. MEZIŘÍČÍ 25.11.2017 OD 19:00
02.12.2017   ČESKÁ SKALICE, VILA ČERYCH   |  ADVENTNÍ TRHY A MIKULÁŠ VE VILE ČERYCH   |  LOUTKOVÉ DIVADLO, ZPÍVÁNÍ KOLED, ATD.
07.12.2017   ROŽNOV POD RADHOŠTĚM  |  VÁNOČNÍ KONCERT VÁCLAV HUDEČEK, MARTIN HROCH A MUSICA MINORE  |
02.12.2017 - 03.12.2017   VIMPERK  |  DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ RÁDIA EPIGON  |  STUDENTI PŘIPRAVILI DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ ŠKOLNÍHO RÁDIA EPIGON
09.12.2017   VYŠKOV  |  TIFFANY ŠPERK  |  PŘIJĎTE SI VYTVOŘIT ORIGINÁLNÍ DÁREK, VÍCE NA WWW.MUZEUM-VYSKOVSKA.CZ
26.11.2017   VYŠKOV  |  SVATÁ KATEŘINA VĚŠI HÓSLE DO KOMINA  |  VYSTUPUJE TRNKA A KLEBETNÍČEK.
25.11.2017   VYŠKOV  |  4. VÁNOČNÍ MUZEJNÍ JARMARK  |  VČETNĚ MUZEJNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY PRO MALÉ I VELKÉ.
23.11.2017 - 24.11.2017   PARDUBICE  |  NOC VENKU  |  CELOREPUBLIKOVÁ KAMPAŇ NA PODPORU OSOB BEZ PŘÍSTŘEŠÍ.
25.11.2017   VSETÍN  |  9. DOBROČINNÁ AUKCE DOMOV  |  LISTOPADOVÁ AUKCE DIAKONIE NABÍDNE ZÁBAVU I UMĚNÍ!
29.11.2017   PRAHA  |  ENTENTÝKY V NEMOCNICI  |  PŘEDSTAVENÍ PRO DĚTI Z PSYCHIATRICKÉ NEMOCNICE V BOHNICÍCH

REGIONÁLNÍ TELEVIZETiskové zprávy » Magazín z české vědy od února na regionalnitelevizi.cz

Magazín z české vědy od února na regionalnitelevizi.cz

PRAHA (30.1.2013) - Česko - slovenský satelitní program regionalnitelevize.cz věnovaný zpravodajství a publicistice z regionů prohlubuje spolupráci s Akademií věd ČR. Od února bude vysílat pravidelný měsíční magazín věnovaný novinkám v oblasti vědy a techniky. Od února se však chystají i další programové změny.

Spolupráci se Střediskem společných činností Akademie věd ČR zahájila regionalnitelevize.cz již v loňském roce, krátce po startu satelitního vysílání. "Nejprve byly do vysílání zařazovány samostatné reportáže z produkce televizního studia Akademie věd, v první polovině listopadu jsme již vysílali pravidelné Minuty z Týdne vědy a techniky a od února dostane produkce Střediska společných činností Akademie věd v našem programovém schématu pravidelný vysílací blok," uvedla ředitelka televize Eva Stejskalová.

Magazín se bude věnovat zejména tématům, která zatím zůstávají divákům celoplošných televizí skrytá, ale přesto jsou velmi zajímavá. "Na více než padesáti ústavech Akademie věd usilují vědci o objevování dosud skrytých tajemství. My se chceme pokusit ty nejzajímavější události české vědy zprostředkovat televizním divákům. Věda je velké dobrodružství a náš Videojournal by měl být alespoň malým okénkem do tohoto světa," přiblížil za tvůrce pořadu Václav Špaček z Odboru audiovizuálních technologií Střediska společných činností AV ČR.

Měsíční vědecký magazín Videojournal bude na programu regionalnitelevize.cz premiérově vysílán vždy první neděli v měsíci od 19 hodin, počínaje 3. únorem 2013.

Od 1. února dojde také ke změně vysílacích časů zpravodajství z některých regionú. Zprávy z Liberecka a Jablonecka budou vysílány v premiéře v 17:00 hodin, zpravodajský blok Slovácka a Zlínska se přesunuje na 18. hodinu a magazín z Ostravska a Bohumína bude premiérově vysílán ve 20:20 hodin. Diváky o změnách budeme informovat také prostřednictvím textových informací ve spodní čísti obrazovky.