07.12.2017   ROŽNOV POD RADHOŠTĚM  |  VÁNOČNÍ KONCERT VÁCLAV HUDEČEK, MARTIN HROCH A MUSICA MINORE  |  KONCERT U PŘÍLEŽITOSTI PADESÁTILETÉ UMĚLECKÉ ČINNOSTI VÁCLAVA HUDEČKA.
02.12.2017 - 03.12.2017   VIMPERK  |  DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ RÁDIA EPIGON  |  STUDENTI PŘIPRAVILI DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ ŠKOLNÍHO RÁDIA EPIGON
21.11.2017   LITOMĚŘICE  |  KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA VÝSTAVY TAJEMSTVÍ BAROKNÍ KNIHY  |  Í MUZEU OD 17 H. PROVÁDĚJÍ RESTAURÁTORKY ARCHIVU.
23.11.2017   BUČOVICE  |  MORAVŠTÍ VOJÁCI VE VELKÉ VÁLCE  |  PŘEDNÁŠÍ RICHARD STOJAR Z UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ
09.12.2017   VYŠKOV  |  TIFFANY ŠPERK  |  PŘIJĎTE SI VYTVOŘIT ORIGINÁLNÍ DÁREK, VÍCE NA WWW.MUZEUM-VYSKOVSKA.CZ
26.11.2017   VYŠKOV  |  SVATÁ KATEŘINA VĚŠI HÓSLE DO KOMINA  |  VYSTUPUJE TRNKA A KLEBETNÍČEK.
25.11.2017   VYŠKOV  |  4. VÁNOČNÍ MUZEJNÍ JARMARK  |  VČETNĚ MUZEJNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY PRO MALÉ I VELKÉ.
23.11.2017   VYŠKOV  |  SECESE A JEJÍ VLIV NA MÓDU SPOLEČENSKÝCH ODĚVŮ  |  PŘEDNÁŠÍ PHDR. LUDMILA RŮŽENECKÁ
23.11.2017 - 24.11.2017   PARDUBICE  |  NOC VENKU  |  CELOREPUBLIKOVÁ KAMPAŇ NA PODPORU OSOB BEZ PŘÍSTŘEŠÍ.
25.11.2017   VSETÍN  |  9. DOBROČINNÁ AUKCE DOMOV  |  LISTOPADOVÁ AUKCE DIAKONIE NABÍDNE ZÁBAVU I UMĚNÍ!
29.11.2017   PRAHA  |  ENTENTÝKY V NEMOCNICI  |  PŘEDSTAVENÍ PRO DĚTI Z PSYCHIATRICKÉ NEMOCNICE V BOHNICÍCH
22.11.2017   PRAHA  |  ENTENTÝKY V NEMOCNICI  |  DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ PRO DĚTI Z FAKULTNÍ NEMOCNICE MOTOL
24.11.2017   ZNOJMO  |  PŘEDNÁŠKA - PREVENCE CIVILIZAČNÍCH CHOROB S MUDR. K. ERBENEM  |  POSLUCHÁRNA SVŠE ZNOJMO, V 17.30
16.11.2017 - 01.12.2017   PLZEŇSKO, GALERIE KLATOVY – KLENOVÁ   |  BENEFIČNÍ AUKCE PRO HOSPIC  |  NEVŠEDNÍ BENEFIČNÍ AUKCE PRO PLZEŇSKÝ HOSPIC.
28.11.2017   SOBĚSLAV  |  ANI SPOLU, ANI BEZ SEBE  |  DOIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ - JANA PAULOVÁ A DAVID SUCHAŘÍPA
21.11.2017   SOBĚSLAV  |  ÚSMĚVY ZDEŇKA TROŠKY S PÍSNIČKAMI SIMONY KLÍMOVÉ  |  ZÁBAVNÝ POŘAD

REGIONÁLNÍ TELEVIZETiskové zprávy » Vánoce na regionalnitelevizi.cz přinesou i televizní premiéru filmové pohádky

Vánoce na regionalnitelevizi.cz přinesou i televizní premiéru filmové pohádky

PRAHA (10.12.2012) - Česko-slovenský satelitní program regionalnitelevize.cz připravil na období adventu a vánočních svátků pro své diváky řadu zajímavých pořadů. Vedle aktuálního zpravodajství a publicistiky z regionů odvysílá také záznamy vánočních koncertů regionálních uskupení a žáků základních uměleckých škol, záznamy divadelních představení špičkových ochotnických souborů či dokonce televizní premiéru filmové pohádky, oceněné na filmovém festivalu.

.

Na stříbrnou neděli tak regionalnitelevize.cz odvysílá od 18 hodin záznam charitativního koncertu pro dětský domov v Senožatech a ústav sociální péče v Těchobuzi a zlatá neděle ve stejný čas přinese divákům záznam vánočního koncertu kapely Veselá bída s Františkem Segradem, který účinkoval v Horáčkově lyrikálu Kudykam.

Na Štědrý den je pak připraven vánoční díl z cyklu Putování s labužníkem, záznam vánočního galaprogramu souboru Malá Jasénka moderovaného jeho dlouholetým členem Romanem Vojtkem a od 20. hodiny bude vysílána televizní premiéra filmové pohádky Mikola - tenkrát na Koločavě z produkce spolupracujícího občanského sdružení AKZ. Film, ve kterém účinkují lidé s mentálním postižením a jenž byl oceněn na mezinárodním filmovém festivalu Mental Power Prague Film Festival 2011, byl natočen podle předlohy díla Ivana Olbrachta Nikola Šuhaj Loupežník pod taktovkou režiséra Jiřího Svobody. Jeho patronem se stal herec Miroslav Donutil.

Mezi svátky a na Silvestra televize dále odvysílá reprízy exkluzivních rozhovorů s Michalem Horáčkem a profesorem Martinem Hilským, medailon o fenomenálním dostihovém trenérovi Františku Holčákovi či záznamy divadelních představení Roura k rouře pasuje z pera Jacqua Préverta, dále Brouka v hlavě Georgese Feydeaua či Gogolovy Hráče. Připraven je také záznam České mše vánoční Jakuba Jana Ryby v podání žáků ZUŠ z Pelhřimovska a mladých hudebníků. Třešničkou na dortu pak bude záznam společného galakoncertu fokloristů Jarmily Šulákové a Josefa Laži konaného u příležitosti jejich životních jubileí 70 a 80 let.

Televize v průběhu prosince a ledna odvysílá také cyklus dokumentů z produkce TV Noe o záchraně zničených kostelů s názvem Odkaz předků, který poběží v premiéře každou středu od 20.40 hodin.

Aktuální televizní program naleznete na www.regionalnitelevize.cz.

Upoutávka na film Mikola - tenkrát na Koločavě: