07.12.2017   ROŽNOV POD RADHOŠTĚM  |  VÁNOČNÍ KONCERT VÁCLAV HUDEČEK, MARTIN HROCH A MUSICA MINORE  |  KONCERT U PŘÍLEŽITOSTI PADESÁTILETÉ UMĚLECKÉ ČINNOSTI VÁCLAVA HUDEČKA.
02.12.2017 - 03.12.2017   VIMPERK  |  DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ RÁDIA EPIGON  |  STUDENTI PŘIPRAVILI DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ ŠKOLNÍHO RÁDIA EPIGON
21.11.2017   LITOMĚŘICE  |  KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA VÝSTAVY TAJEMSTVÍ BAROKNÍ KNIHY  |  Í MUZEU OD 17 H. PROVÁDĚJÍ RESTAURÁTORKY ARCHIVU.
23.11.2017   BUČOVICE  |  MORAVŠTÍ VOJÁCI VE VELKÉ VÁLCE  |  PŘEDNÁŠÍ RICHARD STOJAR Z UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ
09.12.2017   VYŠKOV  |  TIFFANY ŠPERK  |  PŘIJĎTE SI VYTVOŘIT ORIGINÁLNÍ DÁREK, VÍCE NA WWW.MUZEUM-VYSKOVSKA.CZ
26.11.2017   VYŠKOV  |  SVATÁ KATEŘINA VĚŠI HÓSLE DO KOMINA  |  VYSTUPUJE TRNKA A KLEBETNÍČEK.
25.11.2017   VYŠKOV  |  4. VÁNOČNÍ MUZEJNÍ JARMARK  |  VČETNĚ MUZEJNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY PRO MALÉ I VELKÉ.
23.11.2017   VYŠKOV  |  SECESE A JEJÍ VLIV NA MÓDU SPOLEČENSKÝCH ODĚVŮ  |  PŘEDNÁŠÍ PHDR. LUDMILA RŮŽENECKÁ
23.11.2017 - 24.11.2017   PARDUBICE  |  NOC VENKU  |  CELOREPUBLIKOVÁ KAMPAŇ NA PODPORU OSOB BEZ PŘÍSTŘEŠÍ.
25.11.2017   VSETÍN  |  9. DOBROČINNÁ AUKCE DOMOV  |  LISTOPADOVÁ AUKCE DIAKONIE NABÍDNE ZÁBAVU I UMĚNÍ!
29.11.2017   PRAHA  |  ENTENTÝKY V NEMOCNICI  |  PŘEDSTAVENÍ PRO DĚTI Z PSYCHIATRICKÉ NEMOCNICE V BOHNICÍCH
22.11.2017   PRAHA  |  ENTENTÝKY V NEMOCNICI  |  DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ PRO DĚTI Z FAKULTNÍ NEMOCNICE MOTOL
24.11.2017   ZNOJMO  |  PŘEDNÁŠKA - PREVENCE CIVILIZAČNÍCH CHOROB S MUDR. K. ERBENEM  |  POSLUCHÁRNA SVŠE ZNOJMO, V 17.30
16.11.2017 - 01.12.2017   PLZEŇSKO, GALERIE KLATOVY – KLENOVÁ   |  BENEFIČNÍ AUKCE PRO HOSPIC  |  NEVŠEDNÍ BENEFIČNÍ AUKCE PRO PLZEŇSKÝ HOSPIC.
28.11.2017   SOBĚSLAV  |  ANI SPOLU, ANI BEZ SEBE  |  DOIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ - JANA PAULOVÁ A DAVID SUCHAŘÍPA
21.11.2017   SOBĚSLAV  |  ÚSMĚVY ZDEŇKA TROŠKY S PÍSNIČKAMI SIMONY KLÍMOVÉ  |  ZÁBAVNÝ POŘAD

REGIONÁLNÍ TELEVIZETiskové zprávy » Regionalnitelevize.cz bude vysílat minuty z vědeckého festivalu

Regionalnitelevize.cz bude vysílat minuty z vědeckého festivalu

PRAHA (24.10.2012) - V rámci spolupráce s Akademií věd ČR bude satelitní program regionalnitelevize.cz vysílat minuty z Týdne vědy a techniky - 12. ročníku nejrozsáhlejšího vědeckého festivalu ČR. Ten proběhne ve dnech 1. - 15. listopadu ve všech regionech a nabídne přes 400 akcí.

Minuty z festivalu bude připravovat studio Odboru audiovizuálních technologií Střediska společných činností AV ČR, které je jedním ze subjektů zapojených do projektu regionalnitelevize.cz, program je tak mediálním partnerem podpory české vědy. Pořad bude vysílán vždy před hlavní zpravodajskou relací - Ertéčkem, která začíná každý den v 19:00, 01:00, 7:00 a 13:00 hodin a bude informovat diváky regionalnitelevize.cz o aktuálním festivalovém dění.

V rámci Týdne vědy a techniky budou připraveny přednášky, výstavy, exkurze, vědecké kavárny, či promítání dokumentárních filmů. "Zájemci budou moci nahlédnout také do vědeckých pracovišť, laboratoří a knihoven a budou moci poznávat, jak se věda dělá," zve k návštěvě festivalu Václav Špaček z AV ČR.

V dopoledních hodinách jsou přednášky a exkurze zaměřeny zejména na středoškolskou mládež, odpolední a podvečerní program pak pro širokou veřejnost. "Je však potřeba sledovat informace u jednotlivých akcí, protože na velkou část programu mají přístup jen registrovaní návštěvníci," dodal Špaček. Informace o festivalu a možnost registrace naleznou zájemci na www.tydenvedy.cz.