Soutěž Najdi si satelit slavila úspěch a bude pokračovat

PRAHA (2.10.2012) -  Velká letní soutěž regionalnitelevize.cz Najdi si satelit je u konce. Čtrnáct HD satelitních přijímačů má své majitele, kteří si je našli na čtrnácti turisticky zajímavých místech v České republice.  Smyslem soutěže byla totiž právě propagace domácího turistického ruchu a populárního geocachingu. Pro velký zájem budou podobné soutěže pokračovat.

Speciální schránky s výherními kupony ukryly štáby regionálních televizí například na Haldě Ema v Ostravě, v národní přírodní památce Komorní Hůrka na Františkolázeňsku, u divokého koryta řeky Vydry v národním parku Šumava, na hradě Veveří na Brněnsku, hradě Lukov na Zlínsku, či hoře Kozákov na Liberecku. Ve vysílání televize byla vždy v pondělí odvysílána natočená nápověda s indiciemi, kde byla schránka ukryta. Diváci pak za pomoci této nápovědy a pomocí internetu měli za úkol co nejrychleji odhalit, o jaké turisticky zajímavé místo se jedná. Pak už nezbylo, než se odpoutat od obrazovek a vyrazit do terénu. Kdo schránku našel jako první a do redakce regionalnitelevize.cz nahlásil správný kód, získal jako cenu jeden HD satelitní přijímač. Některé schránky byly přitom odhaleny v řádu pouhých několika desítek minut od zveřejnění nápovědy.

„Vysoký zájem našich diváků o tuto soutěž, při které poznávají krásná místa naší vlasti a ještě si mohou najít atraktivní výhru, nás mile překvapil a proto budeme v takových soutěžích pokračovat. Další by měla proběhnout ještě letos," informovala ředitelka programu Eva Stejskalová.

Partnery soutěže byly: prodejce satelitní techniky Omco Digital a.s., rádia Kiss a Astra - vaše satelitní televize.

Česká Miss pro obnovu památek

Valašsko  - RT Valašsko