07.12.2017   ROŽNOV POD RADHOŠTĚM  |  VÁNOČNÍ KONCERT VÁCLAV HUDEČEK, MARTIN HROCH A MUSICA MINORE  |  KONCERT U PŘÍLEŽITOSTI PADESÁTILETÉ UMĚLECKÉ ČINNOSTI VÁCLAVA HUDEČKA.
02.12.2017 - 03.12.2017   VIMPERK  |  DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ RÁDIA EPIGON  |  STUDENTI PŘIPRAVILI DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ ŠKOLNÍHO RÁDIA EPIGON
21.11.2017   LITOMĚŘICE  |  KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA VÝSTAVY TAJEMSTVÍ BAROKNÍ KNIHY  |  Í MUZEU OD 17 H. PROVÁDĚJÍ RESTAURÁTORKY ARCHIVU.
23.11.2017   BUČOVICE  |  MORAVŠTÍ VOJÁCI VE VELKÉ VÁLCE  |  PŘEDNÁŠÍ RICHARD STOJAR Z UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ
09.12.2017   VYŠKOV  |  TIFFANY ŠPERK  |  PŘIJĎTE SI VYTVOŘIT ORIGINÁLNÍ DÁREK, VÍCE NA WWW.MUZEUM-VYSKOVSKA.CZ
26.11.2017   VYŠKOV  |  SVATÁ KATEŘINA VĚŠI HÓSLE DO KOMINA  |  VYSTUPUJE TRNKA A KLEBETNÍČEK.
25.11.2017   VYŠKOV  |  4. VÁNOČNÍ MUZEJNÍ JARMARK  |  VČETNĚ MUZEJNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY PRO MALÉ I VELKÉ.
23.11.2017   VYŠKOV  |  SECESE A JEJÍ VLIV NA MÓDU SPOLEČENSKÝCH ODĚVŮ  |  PŘEDNÁŠÍ PHDR. LUDMILA RŮŽENECKÁ
23.11.2017 - 24.11.2017   PARDUBICE  |  NOC VENKU  |  CELOREPUBLIKOVÁ KAMPAŇ NA PODPORU OSOB BEZ PŘÍSTŘEŠÍ.
25.11.2017   VSETÍN  |  9. DOBROČINNÁ AUKCE DOMOV  |  LISTOPADOVÁ AUKCE DIAKONIE NABÍDNE ZÁBAVU I UMĚNÍ!
29.11.2017   PRAHA  |  ENTENTÝKY V NEMOCNICI  |  PŘEDSTAVENÍ PRO DĚTI Z PSYCHIATRICKÉ NEMOCNICE V BOHNICÍCH
22.11.2017   PRAHA  |  ENTENTÝKY V NEMOCNICI  |  DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ PRO DĚTI Z FAKULTNÍ NEMOCNICE MOTOL
24.11.2017   ZNOJMO  |  PŘEDNÁŠKA - PREVENCE CIVILIZAČNÍCH CHOROB S MUDR. K. ERBENEM  |  POSLUCHÁRNA SVŠE ZNOJMO, V 17.30
16.11.2017 - 01.12.2017   PLZEŇSKO, GALERIE KLATOVY – KLENOVÁ   |  BENEFIČNÍ AUKCE PRO HOSPIC  |  NEVŠEDNÍ BENEFIČNÍ AUKCE PRO PLZEŇSKÝ HOSPIC.
28.11.2017   SOBĚSLAV  |  ANI SPOLU, ANI BEZ SEBE  |  DOIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ - JANA PAULOVÁ A DAVID SUCHAŘÍPA
21.11.2017   SOBĚSLAV  |  ÚSMĚVY ZDEŇKA TROŠKY S PÍSNIČKAMI SIMONY KLÍMOVÉ  |  ZÁBAVNÝ POŘAD

REGIONÁLNÍ TELEVIZETiskové zprávy »  Regionalnitelevize.cz zahajuje spolupráci s vysokou a střední školou

Regionalnitelevize.cz zahajuje spolupráci s vysokou a střední školou

PRAHA (12.10.2012) -  Jediná celoplošná televize zaměřená na zpravodajství z českých a moravských regionů regionalnitelevize.cz zahájila spolupráci se školou Ekonom v Litoměřicích. Podílí se na přípravě školního vzdělávacího plánu pro studenty nového oboru média v praxi a díky spolupráci vznikne školní rádio i televize.

„Chceme pomoci zvyšovat mediální gramotnost studentů středních a vysokých škol, která v současné době není na potřebné úrovni, a také vychovávat kvalitní redaktory pro žádané regionální zpravodajství," vysvětluje ředitelka programu regionalnitelevize.cz Eva Stejskalová zájem spolupracovat se školou v Litoměřicích a dodává: „Jedině propojením praxe se vzděláváním může naše školství vychovávat kvalitní odborníky v příslušných oborech."

Program regionalnítelevize.cz v současné době připravuje ve spolupráci s regionálními televizemi z celé ČR každý den téměř stovku reportáží z celé republiky.  Sledovat je mohou diváci nejen celoplošně ze satelitu ASTRA, ale také ve většině kabelových sítí, IPTV a dokonce také v digitálním pozemním vysílání ve vybraných lokalitách. Zpravodajství regionálních televizí využívá také TV Pohoda. Celkově tak může reportáže vytvořené štáby RT sledovat více než osm miliónů diváků v České a Slovenské republice. „Pro naše studenty je velkým lákadlem podílet se na tvorbě obsahu této televize. Postupně chceme do vzdělávání zapojit všechny naše žáky od střední školy až po studenty vysoké školy," komentuje připravovanou spolupráci s RT ředitel školy Ekonom Miroslav Pokorný. První ročník nového školního oboru bude otevřen v novém školním roce.

Kontakt:

Miroslav Pokorný